dissabte, 13 de febrer del 2016

BACALLÀ CUINAT A BAIXA TEMPERATURA, AMB SALSA DE TARONJA

Que no us confongui el títol del plat, no es tracta d'un plat complicat..al contrari. No us enganyo si us dic que en 10 minuts teniu preparat un plat de bacallà de gust delicat i suau. El més important és escollir un bon bacallà. Jo el compro congelat i desalat.



Ingredients ( per dos persones):
- 1 llom de bacallà, desalat
- el suc de mitja taronja
- la mateixa quantitat de caldo de peix
- Ametlles torrades
- Panses
- 1 culleradeta de maizena
- 1 cullerada sopera de salsa de soja


Preparació:
En una olla calentar aigua sense que bulli. Quan estigui calenta, posar-hi el bacallà tallat en porcions i deixar-ho coure durant 8 minuts. És important que no arribi a bullir mai l'aigua. Un cop fet, deixar escorrer.
Per fer la salsa: barrejar el suc de taronja amb el caldo de peix, les ametlles i les panses. Afegir la cullerada de maizena i calentar al foc fins que la salsa espessi un mica. Salpebrar al gust. Afegir un rajolí de salsa de soja. Tasteu la salsa per valorar si fa falta una mica de dolçor ( afegir una mica de mel o sucre) o falta sal.

Com veieu, vaig acompanyar el bacallà amb mongeta tendre i cuscus. Llestos, a disfrutar!!

1 comentari: