dimarts, 18 d’agost del 2015

SALSA DE TOMÀQUET CASSOLANA

Ja ho diuen les avies, les coses fetes a casa sempre són més bones. Amb la salsa de tomàquet no s'equivoquen. Jo encara no he trobat una salsa de tomàquet comercial acceptable.. Per això, a casa sempre que puc faig les salses jo. Aquesta recepta és la salsa de tomàquet bàsica. Serveix per tot! Jo la congelo.



Ingredients:
- 1 ceba gran
- 1 pastanaga gran
- 1 kg de tomàquet madur
- 2 fulles de llorer
- sal i pebre
- sucre
- Oli de oliva
- Una mica de nou moscada

Preparació:
En una cassola, sofregir la ceba i la pastanaga a foc lent durant uns 30 minuts, fins que estigui ben daurada. Mentrestant, escaldar els tomàquets,pelar-los i tallar-los a quarts. Passar-los pel minipimer.
Seguidament afegir el tomàquet a la cassola, les fulles de llorer i deixar fer xup-xup a foc lent durant 1 hora aproximadament perquè es vagi reduint la salsa. Tastar-ho. La ceba ben sofregida deixa anar la seva dolçor, però si noteu encara l'acidesa del tomàquet afegiu una mica de sucre. Salpebrar al gust. Jo també rallo una mica de nou moscada. Deixar refredar i envasar.
Boníssim!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada